24 November 2010, 21:35
FEAST&OF&THANKSGIVING
Imorgon är det sista torsdagen i november, vilket innebär Thanksgiving här i staterna. Det är en högtid som jag verkligen gillar och tycker är jättemysig som de flesta Amerikanare. På ett sätt är det bättre än julen eftersom det inte är några presenter och gåvor inblandade, men å andra sidan är det ju inte därför jag älskar julen.
Det är ju på grund av snön, musiken, julbaket, stämningen, traditionerna, Kalle, glögg, lussebullar, pepparkakor, Karl Bertil Jonsson, Aladdin-askarna, ljusen och utsmyckningarna. Thanksgiving innebär egentligen bara en jävla massa mat, umgänge och tacksamhetskort.
VS.
Om man inte räknar med alla gottesaker vid jul måste jag nog ändå ge priset för bästa mat till Thanksgiving. Den typiska Thanksgiving-middagen består av (plus lite till):
- Kalkon
- stoppad med stuffing (bröd, lök, selleri, kanske lite nötter och äpple samt lite örter och kryddor hackat smått)
- Potatismos (som man inte alls äter till vardags här, utan är fancy)
- Skysås
- Ärtor, morötter
- Cranberry sylt (tranbär?) och mintgelé
- Pumpa- (som mjuk pepparkaka), zucchini-, (YUUUUUM!) banan- och majsbröd samt vanliga bread buns
Till efterrätt serveras:
- Pumpaglass
- Pumpa-, pekan-, äppel-, och sötpotatispaj. MUMS!
Så det blir nog en hel del ätande imorgon när vi firar med Francie's sida hemma hos hennes föräldrar här i närheten!
Föresten är det inte heller ovanligt att det står en sån här på bortet; en kalkon gjord av smör!
Kommentarer (0)
Det är ju på grund av snön, musiken, julbaket, stämningen, traditionerna, Kalle, glögg, lussebullar, pepparkakor, Karl Bertil Jonsson, Aladdin-askarna, ljusen och utsmyckningarna. Thanksgiving innebär egentligen bara en jävla massa mat, umgänge och tacksamhetskort.
VS.
Om man inte räknar med alla gottesaker vid jul måste jag nog ändå ge priset för bästa mat till Thanksgiving. Den typiska Thanksgiving-middagen består av (plus lite till):
- Kalkon
- stoppad med stuffing (bröd, lök, selleri, kanske lite nötter och äpple samt lite örter och kryddor hackat smått)
- Potatismos (som man inte alls äter till vardags här, utan är fancy)
- Skysås
- Ärtor, morötter
- Cranberry sylt (tranbär?) och mintgelé
- Pumpa- (som mjuk pepparkaka), zucchini-, (YUUUUUM!) banan- och majsbröd samt vanliga bread buns
Till efterrätt serveras:
- Pumpaglass
- Pumpa-, pekan-, äppel-, och sötpotatispaj. MUMS!
Så det blir nog en hel del ätande imorgon när vi firar med Francie's sida hemma hos hennes föräldrar här i närheten!
Föresten är det inte heller ovanligt att det står en sån här på bortet; en kalkon gjord av smör!
Kommentarer
Trackback