20 November 2011, 18:42
DAGS&FÖR&MIDDAG
HUJ vilken Thanksgiving dinner! Efter att ha bakat hela veckan och börjat laga mat kl. 10 kunde vi igår servera 15 dishes till 15 (+6) personer! De sex extra är grabbarna i lägenheter under (vars ugn vi så snällt fick låna) och tre släktingar som kom för efterrätt. Matlistan löd som följer:
- Spinach and artichoke dip
- Morots- och broccolipinnar
- Kex med brie och fikonmarmelad
- Kalkon
- Potatismos
- Kanelkryddad sötpotatis
- Stuffing
- Gravy
- Tranbärssås
- Ungsbakade morötter, ärtskidor, broccoli, blomkål
- Ärtor
- Bananbröd
- Pumpabröd
- Pumpapaj
- S'mores
Ett tag var det himla mycket på samma gång, springande upp och ner till kalkonen en våning ner och massa stuffing (två brödlimpor, 1 liter hackade grönsaker, två äpplen, massa russin och valnötter), potatis och grönsaker över allt, men det gick bra! Inget varken brändes, glömdes eller kokades över - riktigt stolt! Eftersom alla var så gulliga och villiga att hjälpa till flöt diskningen och undanplockningen på under hela kvällen och imorse var det inte alls stökigt, YAY. Lyckad dag och helg med familjer och släkt!
Det tog ett tag innan man vande sig vid den råa kalkonen.. Slangen är halspulsådern som nu är infryst som en liten souvenir.
In med marinaden UNDER skinnet innebar ett slitande och många "SSSCHLOOOOOSH" - mysigt.
Söt sötpotatis!
Mamma silar gravyn med te-silen.
Camilla fick hedersuppdragen att skära kalkonen.
Långbordet uppdukat i vardagsrummet!
I'm thankful for.. I'm thankful!
Kommentarer (0)
- Spinach and artichoke dip
- Morots- och broccolipinnar
- Kex med brie och fikonmarmelad
- Kalkon
- Potatismos
- Kanelkryddad sötpotatis
- Stuffing
- Gravy
- Tranbärssås
- Ungsbakade morötter, ärtskidor, broccoli, blomkål
- Ärtor
- Bananbröd
- Pumpabröd
- Pumpapaj
- S'mores
Ett tag var det himla mycket på samma gång, springande upp och ner till kalkonen en våning ner och massa stuffing (två brödlimpor, 1 liter hackade grönsaker, två äpplen, massa russin och valnötter), potatis och grönsaker över allt, men det gick bra! Inget varken brändes, glömdes eller kokades över - riktigt stolt! Eftersom alla var så gulliga och villiga att hjälpa till flöt diskningen och undanplockningen på under hela kvällen och imorse var det inte alls stökigt, YAY. Lyckad dag och helg med familjer och släkt!
Det tog ett tag innan man vande sig vid den råa kalkonen.. Slangen är halspulsådern som nu är infryst som en liten souvenir.
In med marinaden UNDER skinnet innebar ett slitande och många "SSSCHLOOOOOSH" - mysigt.
Söt sötpotatis!
Mamma silar gravyn med te-silen.
Camilla fick hedersuppdragen att skära kalkonen.
Långbordet uppdukat i vardagsrummet!
I'm thankful for.. I'm thankful!
Kommentarer
Trackback