29 Augusti 2013, 18:25
Kommentarer (0)
DAG&I&MONGKOK
Den här dagen har mest bestått av att gå och äta. Jag är så mätt nu, men det känns som om man behövde ta igen de senaste dagarnas dåliga intag av mat! När klockan ringde vid 10 insåg jag att 6 timmars sömn inte var nog och att jag kunde glömma poolen. Vid 12 åt jag yoghurt på rummet och organiserade lite papper innan jag och Michelle tog MTR till Mong Kok - en av världens mest tätbefolkade platser och ett av Hong Kongs populära turistmål.
På agendan stod köpa liten plånbok och prova på lite gatumat. För det första var stadsdelen helt sjuk med trånga gatustånd och matställen blandat med märkesbutiker och stora malls. Värmen och luftfuktigheten börjar man vänja sig med, att man är på semester finns liksom inte på kartan, utan kroppen och sinnet är inställd på att man faktiskt ska bo här nu. Michelle tyckte dock vi skulle fira mitt plånboksköp med en svalkande "smoothie". Jag tror inte att det har något namn, men det var som en iskall lite tjockare juice med ett fyra centimeters lager jell-O, eller gelé på botten. Jag valde kokos/mango, den var god, men gelékonsistensen var något att vänja sig med.
Vi gick vidare och kollade i affärer och i malls innan vi köpte lite snacks. Vi började med en liten påse friterade bläckfiskarmar och en pinne med något Michelle beskrev som "pig's stomach".. Jag tror det var grisinälvor, men det smakade super! Vi fortsatte med en box med ångade curryfiskbullar och någon annan form av dim sum som såg ut som små fiskknyten. Mums! Vi avslutade lunchen med tre olika pinnar: bläckfisk, grismage och kött "tillagat på klassiskt kinesiskt vis". Allt var orange, kallt och väldigt chewy - helt okej. Nästa gång ska jag testa stinky tofu och ja gud, det finns ju hur mycket smaskigt som helst! En marknad med skalbaggar, ormar och sådant härligt ser jag också fram emot.
Vi hade också bestämt att vi skulle äta en typisk Hong Kong-dessert. Vi gick några timmar innan vi slog oss ner på Honeymoon Desserts i ett stort mall. De typiska desserterna innehåller mycket mango, kokos, risbollar eller -pudding, röda bönor, tapioka (sago), durian och är ganska sopp-aktiga, kommer i dumpling style eller som pudding. Svårt val blev det.. Det landade i mango "pancakes" - en deg gjord på rismjöl fylld med mango och lite grädde, och en mango sago någonting.. Mangosås, en klick glass, mangobitar och tapioka (sago): små kulor som ser ut att vara fiskägg gjorda i gummi. Tilläggas ska att hela dagens kalaslunch med för- och efterrätt gick på ca 70 kronor.
Det går ju inte riktigt att jämföra med svenskt lösgodis, men jag blev ändå ganska förvånad när jag hittade det här! Annars blir jag typ helt galen när jag går in i en affär med torkad frukt eller kött, nötter, konstiga kakor och annat spännande. Någon kväll (kanske när mamma är här) ska jag köpa på mig lite av allt och bara prova prova prova!
Kommentarer
Trackback