22 Oktober 2013, 04:41
Kommentarer (0)
POPCORN&I&VÄRLDEN
Igår kom ämnet "popcorn" upp under middagen, då tyska Lici nämnde att hon stött på kanadensiska Katrina med att poppa.
- But it was so weird, she did it in like a bag in a microwave!
Den andra tyskan Johanna svarade:
- Whaaat, that is so weird, how does that work?!
- I guess it's like already made in the bag, and then it kind of finishes off in the microwave.
Tyskarna har alltså aldrig sett, hört talas om eller poppat micropopcorn! De gör det fortfarande på det gamla sättet, med olja och majskorn i en stor kastrull. Skillnaderna fortsatte när Johanna och Lici sa:
- I always eat sweet popcorn, I don't really like the salty ones.
Så det visar sig att salta popcorn inte alls är vanligt i Tyskland, utan att de strör över florsocker! Smörpopcorn hade de inte alls hört talas om heller.. Vem kunde ana detta? Idag finns det ju till och med både karamelliserade, ört-/ostkryddade popcorn och speciella popcornkryddor att köpa. "Buffalo Wing", "Apple Caramel" och "Chili Lime" låter till exempel intressant..
Kommentarer
Trackback