16 December 2015, 16:43
Kommentarer (0)
GRAN&MATIMAT&JULMUST
När jag kom hem igår var Erik helt utpumpad efter att ha släpat, burit och beskurit en fin gran, och dessutom dammsugit efter den ett antal gånger. Egentligen är den för stor för vårt hem, men den luktar så gott och jag blev så glad. Nu måste vi bara fixa en passande julgransfot så att granen kan bli en julgran!
Igår var det även den femtonde igen, och Eriks tur att laga mat. I temat "Mat i mat" bjöd han på laxrullar med het avokadoröra, serverad i avokadoskal, till förrätt. Sedan följde smördegsinbakad kyckling "á la creme" med bacon, jordnötter och pestosås, och till efterrätt kom han in med dumlekladdkaka med syrlig kiwi och vaniljglass serverad i en citron. En helt fantastisk meny och jag slutar då aldrig att förvånas över min sambos kreativitet och förmåga i köket.
Det var årets sista månadsmiddag och den bästa och enda ett & ett halvt årsmiddag jag någonsin fått. Vi skålade med julmust lagrad på calvadosfat och avslutade med ett halvt glas Gato Negro till ett par parti Yatzy. Vi insåg även det absurda i att ha ett träd inomhus, för lite konstigt (men oh så härligt!) är det ju?
Kommentarer
Trackback