15 Oktober 2015, 20:47
TAPAS&PAELLA&BASKISKT
Temat var spansk höst och till förrätt serverades tapas med lufttorkad skinka krig ädelost med galiamelon. Till huvudrätt fick jag nästan julkänslor på grund av saffranet i den goda paellan med skaldjur och kyckling.
Kommentarer (0)
Efterrätten var något helt nytt, en så kallad Baskisk kaka. Den bestod av pajdeg med lock fylld med en tjock vaniljkräm, nästan som en vit kladdkaka. Den var nästan lite för god med vaniljglass, melon och cashewkross. Kocken själv var mycket nöjd, och jag var om möjligt mer kär och stolt än vanligt.
Ytterligare en lyckad "den 15e", trots att vi den här månaden firade den 13e och drack italienskt vin till den spanska maten. Kvällen avslutades med några parti Yatzy och lite whiskey, och vid midnatt rasade garderoben. Men det är en annan historia!
Kommentarer
Trackback