MIDDAGSMYS&MED&TRUMP
Temat för Eriks trerättersmiddag igår var Mr. Trump som visade sig innebära friterat i äkta amerikansk anda! Jag säger bara en sak - killen överträffade sig själv den här gången.
Till förrätt fick jag friterade bläckfiskringar, typ de godaste jag ätit. Sötpotatispommes serverades sen till en vitlöksmarinerad kycklingfilè, och alla som lagat mat med sötpotatis vet att det är en utmaning att få till krispet. Det lyckades dock Erik med, men inte utan att det krävde tid och gediget engagemang. Koka, lägga i kallvatten, torka, lägga i kallvatten, torka, fritera, torka, fritera. Himmelskt goda och frasiga sötpotatispommes blev resultatet!
Till efterrätt blev det friterad camembert med vaniljglass och hjortronsylt. Och några, M&Ms, för att Erik var sugen på choklad. Kanske tycker ni att det låter mastigt med all frityr, men icke. Det blev en extraordinär månadsmiddag denna regniga november!