GRÖNT&GULT&RÖTT
Högsommarvärmen den 15 september innebar igår månadsmiddag ute på balkongen för första gången. Hur härligt att kunna sitta ute i klänning hela kvällen?
I temat "Från sommar till höst" serverade jag till förrätt en grön råraka med päron, grönmögelost och valnötter, till huvudrätt en gulorange kantarellpaj, och till efterrätt en röd varm hallonsoppa med chokladmousse. Rött vin till denna meny förstår ni va? Närmare bestämt ett 15 %-igt (!) sydamerikanskt vin utvalt av Erik, höstigt fylligt och mustigt med somriga smaker som bär och vanilj enligt kvällens tema.
Efter middagen till MiG åkte finromen fram. En oöppnad flaska som stått och blivit dammig i hyllan, för fin för att öppnas utan anledning. Men nu fick det passa! Enligt mig mycket trevligare att smutta på on the rocks än den klassiska whiskyn och perfekt för att avrunda ytterligare en mysig månadsdag.
Trots den varma härliga kvällen känner jag nu att jag är redo för riktig höst. Lite mörker, kyla, en gnutta regn och lite frost vore inte helt fel utan ganska mysigt tycker jag.