16 Oktober 2018, 06:55
TAHINI&CURRY&DADLAR
Mesopotamien, sa han. Vad är det? sa jag.
Kommentarer (0)
Googlade och såg att det var ett före detta område i Mellanöstern, delvis Irak. Så det var alltså temat på månadens middag.
Det var lite klurigt att sätta ihop en meny utan att behöva köpa med sig en hel mataffär, typ. Men till slut gick det, dock fick Hemköps kryddhylla sig en rensning.
Till förrätt serverade jag ungsbakad chiliblomkål med tahinisås. Knepig smak på tahini, men det var spännande. Huvudrätten bestod av kycklinggryta och ris, med aprikos, russin och mandel och smak av kardemumma, kanel och irakisk curry (gurkmeja,
spiskummin, paprika, kryddpeppar och koriander, men det sistnämnda skippade jag).
Efter att ha tittat på gårdagens avsnitt av Gråzon stekte jag på några valnötsfyllda dadlar i en smör- & mjölblandning och toppade med pistagenötter. Gott, mäktigt och så krämigt! Kul med ett tema med smaker man vanligtvis inte är så flitig
med.
Kommentarer
Trackback