20 November 2019, 12:28
RENOVERING&PÅ&GÅNG
Det var min tur att laga trerätters och temat var renovering. Vi fixar nämligen uppe på övervåningen nu, lägger fint golv, målar väggar grönt och grått och gör fönstren vitare.
Kommentarer (0)
När vi renoverade köket på Piltegatan åt vi risgrynsgröt några gånger och för att spexa till det brukade jag färga gröten med karamellfärg. ("Freedom - grön gröt!" Ni som vet, vet). Så till förrätt blev det färgade risgrynsplättar
med baconkrisp & ädelostsås, helt improviserat från mitt håll och det var gott, även om det inte såg så gott ut.
Pizza är ju en klassiker både när man flyttar och renoverar, men det hade vi ätit i helgen så jag uppgraderade till pizzafläta med salami & mozzarella. Det blev lite mer åt piroghållet, fast saftigare!
Sist men inte minst, vad är man när man renoverar om inte en fattig riddare? Pengarna går åt, men man kämpar på ändå. Det var så längesen jag åt det och jag tänkte direkt på de fredagsmellisar på fritids när man hade lyxen att få de kanelsockrade
smörstekta brödbitarna. Jag serverade med phillygrädde, hallonsylt och färska hallon. SÅ gott! Som en svensk version av churros.
Middagen startade lite senare när Erik kom hem från träningen, så Hennie sov redan och vi fick en helt ostörd middag med våra glas rött vin och tända ljus.
Kommentarer
Trackback