15 September 2019, 23:20
KALAS&FÖR&ETTÅRING
1-årskalas var temat för kvällens middag och min tur att laga mat. Jag tänkte att 1-årskalas fortfarande är mest för de vuxna och jag såg framför mig ett trädgårdskalas i sommarsolen med uppdukade snittar av olika slag.
Kommentarer (0)
Sagt och gjort, till förrätt piffade jag ihop tre riktigt goda ostiga snittar. En med torkad aprikos, grönmögelost & pistage (himmelsk), en annorlunda med chokladdoppad goudaost toppad med apelsinriv & mandelsmulor och slutligen en lite vanligare
med baconlindad chilihalloumi. Gottttt.
Med samma känsla serverade jag en smörgåstårta till huvudrätt. Såg liksom en ettåring sitta och smetäta det i en barnstol :) Rökt lax och räkor vad huvudråvaran och det blev en krämig skapelse.
Till efterrätt var jag inne på en gräddig jordgubbstårta med kunde inte motstå fiskedammen. Så först fick Erik Hennies mössa på klädnypan, sen ett kodkort och ett kinderägg innan den obligatoriska godispåsen i klassisk style.
Till detta drack vi inget mindre än Eriks studentchampagne som alltså lagrats i 11 år. Vi firade oss, vårt hus, vår förlovning, vår bebis och vårt liv, jag önskar inget mer. Bubblet fanns där, men eftersom vi inte är några finsmakare kunde vi inte avgöra
om champagnen var lite jäst eller ej. Nej gick den ändå och vi hade en riktigt fin kväll.
Kommentarer
Trackback