22 Oktober 2015, 22:07
SVART&PÅ&VITT
Förlåt, men alltså det här är verkligen det finaste jag någonsin har sett. Svart på vitt. Tänk att jag får leva med honom.
Kommentarer (0)
22 Oktober 2015, 22:01
Kommentarer (0)
TORONTO&NYC&BOSTON
Erik fick sitt nya pass med en halv dags marginal, nytt ESTA är fixat och väskorna är (nästan) färdigpackade. Imorgon går planet 6:15 från Landvetter för att ta oss över Atlanten efter ett kort stopp i München. Yaay!
Planen är att imorgon eftermiddag landa i Toronto för att spendera lite tid i Kanada innan vi hyr en bil och tar oss mot Niagarafallen. Sen kör vi vidare in i USA, tvärs över mot NYC, men med en övernattning på vägen. Vi tar en liten omväg för att kika in på ett stort outlet och åka längs Hudson River ner till Manhattan. Sen tittar vi på NY Rangers i Madison Square Garden och spenderar ett par dagar i New York innan vi tar oss vidare till Boston.
Där väntar mina tre fina barn, ett par härliga extraföräldrar/vänner, en hund, ett ombyggt och renoverat före detta hem och Halloween-firande i ett utsmyckat amerikanskt bostadsområde. Kan det bli bättre? Ja, jag åker med världens finaste, snyggaste, mysigaste, roligaste, snällaste, härligaste kille! Iiiiiih!
20 Oktober 2015, 13:33
BESÖK&FRÅN&GYMNASIETIDEN
I helgen hade jag finbesök! Sara kom med tåget från Stockholm och stannade hela helgen. Tiden räckte nästan för att catch up de senaste 18 månaderna.
Kommentarer (0)
Vi lyxade till det till tv-mys (även om det mest var pratmys) i fredags efter en lång promenad, och i lördags lyxade vi ännu mer med middag på Mañana och drink på Viiva efter en heldag på stan.
Söndagen bjöd sen på finfint väder som vi njöt av innan hon packade ihop sin väska. Jag har svårt att tro att det kommer dröja ett och ett halvt år till nästa gång!
16 Oktober 2015, 07:06
BJURFORS&LINAS&MATKASSE
Vi lät Bjurfors komma hit och värdera lägenheten och fick en matkasse på köpet. Linas inspirationskasse närmare bestämt! Det var ovant att laga efter recept och med mått, men även att för en gångs skull ha alla ingredienser hemma!
Kommentarer (0)
Det var roligt med lite inspiration tycker jag! Ofta krävs det bara en ingrediens som man annars inte brukar använda för att göra något helt nytt och piffa upp vardagsmaten. Någon prenumeration blir det inte, men jag kan allt tänka mig att köpa hem en kasse några gånger om året för inspiration.
Fina rätter har vi lagat och ätit i alla fall;
Fänkålstekt kyckling med rostad potatis och persiljerot, haricot verts och dijonsmörsås.
Lammkorvstagine med citron och mandel- och persiljeris.
Torskrygg med svampgnocchi, sugarsnaps och jordärtskockssås.
Gott!
15 Oktober 2015, 20:47
TAPAS&PAELLA&BASKISKT
Temat var spansk höst och till förrätt serverades tapas med lufttorkad skinka krig ädelost med galiamelon. Till huvudrätt fick jag nästan julkänslor på grund av saffranet i den goda paellan med skaldjur och kyckling.
Kommentarer (0)
Efterrätten var något helt nytt, en så kallad Baskisk kaka. Den bestod av pajdeg med lock fylld med en tjock vaniljkräm, nästan som en vit kladdkaka. Den var nästan lite för god med vaniljglass, melon och cashewkross. Kocken själv var mycket nöjd, och jag var om möjligt mer kär och stolt än vanligt.
Ytterligare en lyckad "den 15e", trots att vi den här månaden firade den 13e och drack italienskt vin till den spanska maten. Kvällen avslutades med några parti Yatzy och lite whiskey, och vid midnatt rasade garderoben. Men det är en annan historia!
10 Oktober 2015, 17:21
SNABB&AW&HAMMAPLAN
I fredags hann vi träffas en halvtimme direkt efter jobbet innan Erik skulle iväg och döma match. Lite fredagsmys behövde vi ändå tyckte han, så när jag kom hem hade han fixat i ordning en snabb AW med plocktapas på hemmaplan.
Kommentarer (0)
Quesadillas med chorizo, svamp och zucchini, getostknäcke med valnötter, och en liten skål friska vindruvor. En sån fin man.
09 Oktober 2015, 18:08
Kommentarer (0)
PLANERING&VID&HAVET
Med två nya, en som är tillbaka och en ny som ansvarig kan man nu klassa oss som projketets kommunikationsavdelning. Trycket och arbetsuppgifterna ökar och med fler resurser finns nu förhoppningsvis kapacitet till att göra allt ännu lite bättre, snabbare, effektivare, mer proaktivt. För att lyckas med detta krävs tid för strategitänk, analyserande, utvärdering, brainstorming - ja, ni fattar.
Därför åkte vi iväg till Falkenberg ett par dagar för att styra upp, planera, fördela och lära känna. Efter dagarna hade vi alla nya ansvarsområden, både geografiskt över områdena där järnvägsprojektet sträcker sig och rent ämnesmässigt. För mig innebär fördelningen ett större ansvar och mer arbete som spindeln i ett nät med samordning och planering tillsammans med andra inblandade parter och entreprenörer. Det känns som lite av en nystart och en chans till att utmanas och utvecklas.
Mina tankar var på rätt ställe under de intensiva dagarna i Falkenberg, men utifrån mitt kladdpapper är det inte svårt att lista ut var mitt undermedvetna befann sig.. Snart är det jul!
05 Oktober 2015, 07:28
CHOKLAD&LAKRITS&DELIKATESSER
I lördags blev jag och Camilla mediekändisar efter att ha strosat runt på choklad- & lakritsfestivalen. (Plus kola, delikatess och dryck!) Det bästa var, precis som GT har citerat mig, alla smakprover.
Kommentarer (0)
Det fanns ofantliga mängder choklad i alla dess former och smaker, kolor, söt och salt lakrits, tryfflar, ostar, glögg, kaffe, alkoholhaltiga drycker, kex, tapenad, oliver.. En tårtutställning stötte vi på också. Vi gick bananas ett par timmar och behövde inte äta mer den dagen!